Лісівники України та Фінляндії обговорили питання співпраці

3-4 грудня в Україні з візитом перебувала делегація Міністерства сільського та лісового господарства Фінляндської Республіки. Зокрема, 3 грудня фінська делегація відвідала Київську лісову науково-дослідну станцію, де обговорили з українськими лісівниками та науковцями питання обміну інформацією стосовно організації та проведення наукових досліджень. Також делегація відвідала Тетерівське лісогосподарське підприємство, де ознайомилася з практикою ведення лісового господарства України.

Окрім того, 4 грудня в Держлісагентстві відбувся круглий стіл у рамках візиту делегації Міністерства сільського та лісового господарства Фінляндської Республіки. У засіданні, зокрема, взяли участь т.в.о. Голови Держлісагентства Віталій Дудка, фахівці відомства, представники наукової та громадської спільноти, Офісу ефективного регулювання BRDO, Європейської бізнес асоціації та інші.

Радник з лісового господарства Міністерства сільського та лісового господарства Фінляндії Мар’я Кокконен розповіла про ліси та лісове господарство Фінляндії. Радник з лісового господарства Міністерства сільського та лісового господарства Фінляндії Санна Паанукоскі поінформувала про охорону лісів від шкідників, хвороб, пожеж, адаптація до змін клімату. Керівник комунікаційного відділу державної лісової компанії Metsähallitus Терхі Койпіярві зробила огляд ведення лісового господарства в державних лісах Фінляндії.

У свою чергу, завідувач Сектору міжнародних відносин, науки та зв’язків з громадськістю Держлісагентства Любов Полякова поінформувала фінських колег про основні виклики лісового господарства України. Генеральний директор державного підприємства «Лісогосподарський інноваціно-аналітичний центр» Держлісагентства Віктор Мельниченко розповів про основні досягнення та перспективи електронного обліку деревини в Україні.

Т.в.о. Голови Держлісагентства Віталій Дудка обговорив з фінською делегацією можливі напрями співпраці, зокрема:

  • аналіз сценаріїв та прогноз розвитку лісового господарства, включаючи вплив зміни клімату;
  • впровадження природоохоронних методологій, включаючи семінари, навчання та тренінги для українських фахівців;
  • активізація наукової співпраці, проведення спільних досліджень, включаючи можливість використання фінської лабораторії для проведення досліджень;
  • інформаційні технології для ведення лісового господарства та захисту лісів.

Також було обговорено питання підписання Меморандуму про співпрацю між науковими установами двох держав.

За матеріалами: ДАЛРУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *