Голова Держлісагентства: “Надзвичайна ситуація в Україні – не час для прогулянок і відпочинку, а тим паче для пікніка, чи бездумного та неконтрольованого випалювання рослинності на полях”

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький звернувся до громадян з закликом дотримуватися карантинних вимог та правил пожежної безпеки.

«Зараз в Україні не лише епідемія коронавірусу, а ще й епідемія безвідповідальної діяльності окремих громадян. Незважаючи на карантинні заходи та надзвичайну ситуацію в Україні, люди продовжують масово гуляти в лісі, користуватися пунктами рекреації для шашликів, спалювати траву на полях», – зазначив Андрій Заблоцький.

Він наголосив, що все це не лише шкодить їхньому здоров’ю, а й лісу! Майже в усіх областях України щодня фіксуються десятки загорянь та пожеж в екосистемах. І лише завдяки старанням лісівників та рятувальників вдається не допускати масштабної катастрофи.

«В Україні основна причина виникнення лісових пожеж (85%) – це людський фактор. Дуже часто вони починаються через спалювання сухої трави на сільгоспугіддях та приватних подвір’ях, які межують з лісом. В атмосферу викидаються шкідливі речовини – чадний газ, окис азоту, канцерогенні сполуки. Особливо це шкодить людям із респіраторними захворюваннями. Від такого спалювання часто гинуть люди і тварини», – підкреслив Голова Держлісагентства.

«Шановні громадяни! Надзвичайна ситуація в Україні – не час для прогулянок і відпочинку, а тим паче для пікніка, чи бездумного та неконтрольованого випалювання рослинності на полях», – наголосив Андрій Заблоцький.

Також він нагадав, що за порушення протиепідемічних заходів передбачений штраф від 17 тис. до 32 тис. гривень. Окрім того, за підпал лісу можна отримати і кримінальну відповідальність від 2 до 10 років https://bit.ly/33VDleJ.

За матеріалами: ДАЛРУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *