Поради для мисливців!

Триває сезон полювання і незважаючи на певні обмеження і труднощі, притік бажаючих стати мисливцями не припиняється. Серед новачків є люди різного віку і професій, які в більшості не тримали в руках мисливської зброї, не знають правил, прийомів і способів полювання, мало обізнані з етикою поведінки в природних умовах, технікою безпеки, тваринним світом. Звичайно, джерел для набуття мисливцем необхідних знань достатньо. Мисливська література надзвичайно об’ємна і багата, але інколи важко застосовується молодими мисливцями, тому хочемо надати декілька порад: по-перше – одяг. Він має бути легким, зручним, міцним і непромокальним. Кращий колір влітку – зелений, взимку – білий. Верхній одяг повинен мати кілька містких кишень з клапанами. Поли не повинні заважати рухові і разом з тим бути достатньо довгими, щоб на них можна було сидіти. Взимку мисливцю потрібні теплі штани. Дуже важливо, щоб одяг не боявся вологи.

Основне взуття мисливця – чоботи (шкіряні чи гумові). Взуття, крім гумового, пропускає воду, тому потребує обов’язкової просушки та змазування. Якщо ви вдягаєте на полювання гумові чоботи то вони мають бути на 2 розміри більшими та з високим підйомом, щоб можна було одягти на ногу дві пари шкарпеток (бавовняні та вовняні).

Крім одягу, зброї та боєприпасів, набір мисливського спорядження складається з речей, необхідних для приготування їжі (виїзд на кілька днів) це: сокирка, сухий спирт, сірники, казанок, ложка, додаткове спорядження для полювання – карта, компас, бінокль, патронташ, засоби маскування, медична аптечка. Звертаємо увагу мисливці на те, що під час полювання з собою обов’язково потрібно мати дозвільні документи, що передбачено ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *