ЛІС – ЦЕ НЕ СМІТНИК!

Ліс – легені нашої планети, його знищення може передрікати нам сумну участь, адже він є джерелом кисню, регулятором вологи і життєдайною скарбницею для Землі.

Забруднення лісів – проблема, з якою лісівникам боротися стає дедалі важче. Незважаючи на неодноразові звернення працівників державної лісової охорони про недопустимість засмічення лісових масивів побутовими відходами, мешканці українських міст і прилеглих населених пунктів продовжують вивозити сміття та всілякий непотріб у лісові масиви, полезахисні лісові смуги. Берегти ліс, не смітити в лісі, не завдавати йому шкоди – істини відомі кожному. Але надто часто люди про них забувають. Адже не лише в місцях масового відпочинку, а й навіть у віддалених куточках, скрізь видно сліди варварства і неохайності: папір, пляшки, поліетилен, пластик, консервні банки, гори побутового та виробничого сміття. Лісівники намагаються всіляко сприяти приємному відпочинку наших громадян в лісі. Вздовж автодоріг, в різних мальовничих куточках обладнано спеціально пристосовані місця для відпочинку зі столами, лавками, місцями для вогнища та контейнерами для збору сміття. Створення в лісових масивах мережі таких пунктів є одним з важливих заходів, спрямованих на охорону та захист лісу.

Завдавання шкоди навколишньому середовищу карається законом. Але ефективнішою була б зміна ставлення людей до природи. Потрібно, щоб кожна людина розуміла свою відповідальність і знала, якої непоправної шкоди природі може завдати забруднення навколишнього середовища.

Пам’ятайте! Лісівники не лише садять ліс, захищають від пожеж, а й дбайливо доглядають за насадженнями.

Бережіть природу, не залишайте сміття у лісі та не вивозьте його туди навмисно, адже для цього є спеціально облаштовані сміттєзвалища!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *