Листя волоського горіха багаті ефірними маслами і вітамінами, їх активно використовуються як в харчуванні, так і в господарстві.
Отже, розглянемо для чого використовують листя волоського горіха
Для вживання в їжу листя заготовляють, висушуючи на сонці. Це варто робити в червні, коли вони ще не розвинулися до кінця. Настої, мазі, відвари, чаї – що тільки не готують з горіхового листя.
Також використовують його як добриво але з обережністю. Листя горіха містять юглон. Ця речовина має антибіотичні властивості. Але також вона робить листя волоського горіха практично отруйними для деяких рослин – юглон пригнічує їх зростання.Нейтралізувати його дію можна, спалюючи листя. Зола ідеально підходить як добриво для кислотного грунту, можна удобрювати фруктові кущі та кущі малини, полуниці. Але використовувати золу з листя горіха в нейтральній або лужної грунті не варто, так як це призведе до її олужнення.