Бережіть природу від вогню!

Із року в рік восени та навесні в нашій країні горить ліс. Це питання дуже болюче та кричуще. За статистикою майже усі пожежі стаються через людську недбалість. Причинами виникнення пожеж у лісі, у більшості випадків, є байдужість і безтурботне ставлення людини до природи: не загашені під час пікніків багаття, кинуті в підсохлу траву не загашені недопалки, а також дитячі витівки з вогнем.

Пожежа здатна перетворити мальовничі місця відпочинку в горільники з обвугленими стовбурами. Те, що створювалося природою протягом багатьох років, може миттєво загинути від вогню. Прикро відзначати, що причиною масового знищення зеленого фонду є злочинна недбалість та легковажність людей, які приходять до лісу відпочивати. Лісові пожежі приводять до матеріальних, екологічних збитків, знищення навколишнього середовища.

Тож, лісівники ДП «Голованівське лісове господарство» просить та благає людей: будьте обачливі, ДУМАЙТЕ, коли хочете підпалити суху траву або розвести багаття, тому що це може обернутися горем для людей, природи та лісу. Зупинити розповсюдження вогню значно легше, ніж загасити велику пожежу і треба пам’ятати, що від вогню гинуть десятки, а то й сотні гектарів зелених насаджень, страждають звірі. А, відтак – людина завдає непоправної  шкоди природі і самій собі як частині природи. Шановні громадяни, якщо ви помітили займання на відкритих територіях – повідомте про це Службу порятунку за номером 101!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *