Збір та заготівля жолудя

Відновлення лісів здійснюється як природним так і штучним способами. Основною умовою створення високопродуктивного, біологічно стійкого лісового насадження є забезпечення лісогосподарських підприємств високоякісним насінням із гарними спадковими властивостями. Працівники ДП «Голованівського лісового господарства» чималу увагу приділяють питанням збору лісового насіння, щоб мати змогу вирощувати саджанці основних лісоутворюючих порід.
З вересня у лісництвах ДП «Голованівське ЛГ» почалась заготівля лісового насіння. Триватиме вона упродовж двох місяців. Варто зазначити, що збір та заготівля жолудя вже відбувається традиційно. Після збору жолуді сортують, червиві та пошкоджені відкидають, після чого висаджують на підготовлених ділянках.
Заготовити жолудів, як завжди, планують – з запасом, аби навіть у разі поганої їх перезимівлі мати достатній резерв.Цього року було заготовлено всього насіння 10426,9 кг з них дуба звичайного 9900 кг., дуба червоного 500 кг. Окрім того, зібрали ще 25 кілограм насіння супутніх порід, із них: 20 кг липи, та 5 кг акації білої.
Дуб звичайний, це листяна порода яка має цінну деревину. Останнім часом все більше його вводять в культури, адже на теперішній час він є більш витривалим до ураження шкідниками, як хвойні породи. Також саме жолуді є кормом для диких тварин у лісі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *